Despre mine, ce fac și de ce

Printre altele, fac programe de engleză juridică pentru ILEC și în acestă perioadă elaborez un compendiu de termeni juridici pe care aș dori să-l public în luna mai 2015.

Am mai scris într-un alt articol că misiunea oricărei companii, înainte de orice declarație de misiune, este să găsească clienți.

Îmi îndeplinesc misiunea prin tot ce fac și facem; articole pentru bloguri, prezentări gratuite, manual de gramatică gratuit elaborat de mine, cursuri demonstrative gratuite, teste de limba engleză gratuite, reduceri de tarife..etc.

Pentru că centrul activității pe care o coordonez sunt CLIENȚII.

Tot pentru “a împodobi my Imago Mundi”, am decis să urmez cursurile unei facultăți financiare pentru a satisface cererea din ce în ce mai ridicată pentru cursuri de engleză pentru afaceri, engleză juridică, engleză financiară și bancară, engleză pentru marketing și publicitate.

Și pentru a oferi calitate, deoarece e cam greu să întelegi dintr-o carte în engleză ce este un oligopol, ce este balanța de verificare, active și pasive, capital social, și ca să predau engleză unor economiști trebuie să am idee despre curba Philips și curba Laffer, despre Milton Friedman și John Maynard Keynes, și să știu despre ATL, BTL, AIDA, marketing 2.0, corporate blogging,…pentru cursul de engleză pentru marketing.

Nu mi-a fost ușor, dar nu mi-am pierdut nicio clipă entuziasmul tineresc de a face ceva bun și durabil.

De exemplu, la cursul de engleză juridică discutăm despre clauzele contractuale în limba engleză. Sunt multe și dificile (din acest punct de vedere am decis să lucrez la acel compendiu de engleză juridică), unul dintre ele este the Entire Agreement care stipulează în plain Romanian*, că orice întelegere verbală este anulată de contractul scris.

Vom continua să satisfacem cerințele din ce în ce mai sofisticate din piață, iar după cum am mai scris și comunicat, în momentul când nu putem satisface o anumită cerință, recomand cu drag serviciile unei companii concurente. Deoarece definiția concurenței este “a alege împreună“.

Ca multe alte companii în domeniu, alegem împreună să oferim valoare clienților noștri care ne ajută și ne susțin activitatea.

Iulia Halatz.

*Din limba engleză – Plain English – clear, simple language (as opposed to legal English).

She is primarily a teacher of English. Also her mind is lured by goodies like finance, economics, interest rates, the stock market, as she has a hankering for how the money is made. Nevertheless she is a dreamer on a cloud...As dreams cost nothing... In ordinary days she is a word-weaver for everything and everything that breathes. In the best of days she just follows the seasons by means of bike, skis, or roller-skates. She is grateful to all colors of the world and to people who read, smile and drop a line here, or on her email. Contributing author at Sudden Denouement Literary Collective, My Trending Stories and Anthology Volume I: Writings from the Sudden Denouement Literary Collective.

Tagged with: , , , , ,
Posted in Blog de companie, Curs de engleză
2 comments on “Despre mine, ce fac și de ce
 1. Iulia Halatz says:

  Reblogged this on Curs de engleza juridica and commented:

  Ca multe alte companii în domeniu, alegem împreună să oferim valoare clienților noștri care ne ajută și ne susțin activitatea.

  Iulia Halatz.

  Like

 2. Iulia Halatz says:

  În primul rând, doresc să ajut prin experiența acumulată în timpul a 2 facultăți și a 20 de ani de predare. În al doilea rând, doresc să lucrez cu cât mai multe persoane interesante și interesate de comunicarea în “toate tipurile de engleză”.

  Like

Your words are stardust, they shine and sparkle in my heart. Thank you!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

“Language is not like the sun,
heating and scorching
but like the moon
keeping secrets
and the arcane magic of the night
throwing stars
in the lilacs’ claws
till dawn.” -Iulia Halatz

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,059 other followers

Proud to have contributed to alive words that create a world without maps:
Are you fluent in choosing your English?
Call: +40722.841.053 contact@cursinengleza.ro.
My community
%d bloggers like this: